Полезни съвети

 

Каква дограма да изберете

Как да почистим дограмата

Влага в жилищното помещение

Относителна влажност

Отопление

Ударно проветряване

За повече информация кликнете  тук

 

 Как да почистим дограмата :

Когато се замърси, обикновено ние сме принудени да намерим подходящия препарат за случая. Често клиентите ни питат какви препарати да използват. Алуминиевата и PVC дограма имат специално покритие, което ги предпазва от надраскване и могат лесно да се почистват, стига лаковото покритие да не бъде наранено. Трябва да внимаваме препаратите, които използваме да не разядат този предпазен слой. Има специално създадени препарати за почистване на дограма, които можете да закупите в нашите офиси и мострени зали. Универсалното средство, което е и на достъпна цена е бензин - с помощта на напоен с него памук се отстраняват всички петна по дограмата Ви.

Begin

 

  

 

Ударно проветряване: При този начин на проветряване крилата на прозорците се отварят напълно за около 10 минути в отворено състояние, за да осигурят пълен обмен на въздуха. Този бърз начин на проветряване има смисъл, тъй като стените, килимите и мебелите запазват температурата си. Тези повърхности не се нуждаят отново от затопляне. Въздухът в помещението се затопля отново за относително кратко време.

Begin

Каква дограма да изберете – алуминиева или PVC  е въпрос на лични предпочитания. За поливинилхлорида (изходния материал за PVC дограмата) трябва да се знае, че е полимерен материал и като всеки полимер остарява с времето, но за сметка на това е много добър изолатор на температура. Сериозните фирми производителки на профили развиват своите технологии, влагайки усъвършенствани съвременни модификатори, удължаващи експлоатационния срок и способстващи за по-малката промяна на външния вид във времето. Те следят за постоянното качество на всеки един етап - от състава на суровината до екструзията на PVC профили. Ето защо многократно ще обръщаме внимание на това, че произходът на профилите е първата стъпка, която гарантира надеждност и дълъг живот на прозорците. Тук трябва да отбележим, че колкото по-голям е броят на камерите, толкова по-добра е топлоизолацията. За съжаление колкото по-голям е броят на камерите, толкова по-висока ще бъде и цената на прозореца. Важно е да се има предвид и че изолиращите прозорци са само част от комплексната система от мероприятия, свързани с топлоизолацията.

Що се отнася до алуминия, това е метал, който не се окислява, запазва своите якостни свойства и практически не старее. От друга страна обаче, алуминият е добър проводник на температура, което означава, че за направата на прозорци при нашите климатични условия е желателно, когато става дума за жилище или офис, алуминиевият профил да бъде с термично прекъсване. Това са пластмасови вложки, които разделят профила на две части, като по този начин разграничават вътрешното от външното пространство. Ширината на термомоста е от съществено значение за добрите резултати.  Тук обаче трябва да напомним, че профилите с прекъснат термомост са по-скъпи.

Begin